REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky s dušenou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Blanšírovaná zelenina podušená spolu se žampiony, servírovaná s opečenými plátky telecí kýty.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gtelecí kýty
300 grůžičkové kapusty
200 gžampionů
200 gmrkve
100 gzeleného hrášku
100 gkořenové zeleniny
80 gmásla
petrželová nať
mletý pepř
voda
cukr
sůl

Postup:

1. Mrkve a petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky a necháme krátce povařit v mírně osolené vodě
2. Růžičkovou kapustu očistíme, rozkrojíme a také povaříme v osolené vodě, do které přidáme ještě trochu cukru
3. Žampiony očistíme, případně oloupeme kloboučky, nakrájíme je na čtvrtky
4. Na větší pánvi rozpustíme část másla, vsypeme houby a necháme je osmahnout, přidáme oblanšírovanou zeleninu a hrášek, směs ochutíme solí, pepřem a jemně usekanou petrželkou
5. Omytou telecí kýtu osušíme a nakrájíme na plátky, po obou stranách je dobře naklepeme, osolíme a opečeme na zbylém másle
6. Opečené máslo přidáme k zelenině a vše ještě zhruba 4-5 minut podusíme
7. Hotové telecí plátky obložíme zeleninu se žampiony a ihned podáváme například s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy