REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky na víně se žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované telecí steaky podušené v omáčce z výpeku.


Ingredience:
8 ksmalých telecích řízků
250 gžampiónů
40 gmásla
6 lžickuřecího vývaru
4 lžícebílého vína
2 lžíceoleje
šťáva z půlky citrónu
hladká mouka
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Opláchnuté žampióny dáme na rozehřátý olej, přidáme 3 lžíce vývaru, lžičku citrónové šťávy, sůl a podusíme pod pokličkou
2. Řízky po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a restujeme na další pánvičce na másle po každé straně 5 minut
3. Potom steaky podlijeme vínem, dalšími lžícemi vývaru, podusíme je 2-3 minuty a přeložíme na nahřáté talíře
4. Omáčku z výpeku za stálého míchání povaříme, až šťáva zhoustne a pak omáčkou podlijeme maso
5. Řízky poklademe podušenými žampióny a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

– Příloha: Různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy