REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízek na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky telecí kýty připravené minutkově, servírované se šťávou z výpeku s vložkou žampionů.


Ingredience:
1 kgtelecí kýty
200 gžampionů
sůl
hladká mouka
vlažná voda nebo vývar
olej

Postup:

1. Telecí kýtu opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, jemně naklepeme paličkou a osolíme
2. Na pánvičce zahřejeme olej a v horkém tuku řízky orestujeme po obou stranách
3. Opečené řízky vyjmeme a uchováme v teple
4. Do výpeku dáme opláchnuté, na plátky nakrájené žampiony, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem a krátce podusíme
5. Jednotlivé porce masa přeléváme šťávou se žampiony.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy