Podušené telecí maso v bílém víně spolu s rajčaty, mrkví, celerem a petrželí.
Ingredience:
400 g | telecí plece |
200 g | směs mrkve, celeru a petržele |
200 g | rajčat |
20 g | hladké mouky |
20 g | slaniny |
200 ml | bílého vína |
3 lžíce | oleje |
sůl |
Postup:
1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
2. Telecí plec si opláchneme, osušíme a protkneme klínky slaniny a lehce opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran a vyjmeme
3. Poté na oleji orestujeme zeleninu nastrouhanou na hrubo , zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vínem s trochou vody a rozmícháme, přidáme maso a rajčata a pod pokličkou na mírném ohni dusíme, dokud není maso měkké
4. Když je maso měkké tak jej vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, prohřejeme a dle potřeby osolíme
5. Hovězí plec si rozdělíme na jednotlivé porce, přelijeme hustou omáčkou a podáváme s rýží.