Kousky telecí plece nebo kližky bez kosti podušené na cibulovém základě spolu s vínem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | telecí plece (kližky bez kostí) |
50 g | rostlinného tuku |
1,5 dl | nasládlého bílého vína |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | cibule |
mletá sladká paprika | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozpáleném tuku
2. Přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme je po všech stranách, zaprášíme mletou paprikou a po zpěnění zalijeme trochou vývaru
3. Vše promícháme, osolíme a dusíme
4. Po chvilce podlijeme maso vínem, přidáme očištěnou papriku nakrájenou na nudličky a dusíme, až je maso měkké.
Příloha: Noky.