Plátky telecí svíčkové nejprve orestované na troše oleje, pak upečené v troubě doměkka hojně pokladené cibulí.
Ingredience:
600-800 g | telecí svíčkové |
3-4 ks | středně velké červené cibule |
bylinkové máslo | |
voda na podlití | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájené na silnější plátky osolíme, okořeníme pepřem, zprudka orestujeme na troše oleje dozlatova, pak telecí přendáme na dno pekáčku
- Na telecí medailonky rozprostřeme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli
- Na cibuli položíme kousky másla, povrch posypeme trochou kmínu, podlijeme vodou
- Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15-20 minut
- Dopečeme doměkka odklopené, podléváme a přeléváme výpekem.