REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí medailonky pod cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky telecí svíčkové nejprve orestované na troše oleje, pak upečené v troubě doměkka hojně pokladené cibulí.


Ingredience:
600-800 gtelecí svíčkové
3-4 ksstředně velké červené cibule
bylinkové máslo
voda na podlití
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájené na silnější plátky osolíme, okořeníme pepřem, zprudka orestujeme na troše oleje dozlatova, pak telecí přendáme na dno pekáčku
  2. Na telecí medailonky rozprostřeme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli
  3. Na cibuli položíme kousky másla, povrch posypeme trochou kmínu, podlijeme vodou
  4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15-20 minut
  5. Dopečeme doměkka odklopené, podléváme a přeléváme výpekem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy