REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí kýta na houbách se ztraceným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept pro vás připravila Jana z Blogu Solnička v kuchyni. Vyzkoušejte její kulinářskou variaci na pečenou telecí kýtu servírovanou se ztraceným vejcem a doma v troubě připravenými hranolky.


Ingredience:
Ingredience na 4 porce:
4 ksplátky telecí kýty
4 ksvejce
2 hrstkysušených hub
1 ksmenší cibule
hladká mouka
pepř
olej
sůl
brambory na hranolky

Postup:
  1. Houby namočíme do vlažné vody a dáme na chvíli stranou
  2. Telecí plátky lehce naklepeme pěstí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
  3. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji, po chvíli na cibulce orestujeme i maso, podlijeme vodou, přidáme scezené houby, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném plamenu probublávat, dokud nebude maso zcela měkké
  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a osušíme, promícháme se solí, pokapeme olejem a vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 200 stupňů, pečeme doměkka. Hranolky musí být zlatavé na povrchu a krásně křupavé.
  5. Těsně před servírováním si připravíme ztracené vejce. Základem jsou čerstvá vejce. Ztracené vejce můžeme připravit následovně: V kastrolku přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme lžíci octu a stáhneme plamen. Ve vodě vytvoříme vír a vložíme do něj vyklepnuté vejce. Vodu udržujeme těsně před bodem varu. Voda nesmí vřít, jinak by nám potrhala bílek a efekt by byl rázem pryč. Vejce vaříme 3-4 minuty, záleží, jak chceme mít tekutý žloutek.
Doporučení:

Kdo se bojí přípravy ztraceného vejce, může použít jednu vychytávku. Do menší misky rozprostřeme potravinářskou folii. Vyklepneme do ní vejce, zabalíme do uzlíčku a svážeme provázkem. V kastrolku přivedeme vodu k varu, stáhneme plamen a vložíme do něj připravené vejce. Vaříme 3-4 minuty, opět dle toho, jak chceme mít tekutý žloutek.

Poznámka:

Zdroj: Globus.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy