Orestované telecí kotlety, podušené, servírované s omáčkou z výpeku.
Ingredience:
Rozpočet na 4 porce: | |
4 ks | telecí kotlety |
4 ks | pláty šunky |
4 dl | vývaru |
4 dl | španělské omáčky |
mletý pepř | |
máslo | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Potom olej z pánvičky slijeme, na pánvičku přidáme vývar, španělskou omáčku a dusíme pod pokličkou, až kotlety změknou
3. Plátky šunky prohřejeme v páře, zabalíme do nich kotlety, urovnáme na talíře a přelijeme omáčkou.
– Příloha: Vařená rýže.
Poznámka:– Španělskou omáčku lze koupit hotovou v každém větším obchodě.- Příprava španělské omáčky Mojo viz: Španělská omáčka .