Opečené kotlety potřené žampionovou směsí a posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.
Ingredience:
4 ks | větších telecích kotlet |
50 g | strouhaného sýra |
250 g | žampionů |
2 lžíce | vláčné strouhanky |
2 lžíce | másla + na vymazání |
hladká mouka | |
petrželka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na necelé lžíci másla podusíme neoloupané, omyté a na jemno nasekané žampiony, přidáme na drobno nasekanou petrželku, ke konci zaprášíme moukou, mírně podlijeme vodou a krátce povaříme
2. Očištěné kotlety naklepeme, osolíme, slabě poprášíme moukou a na rozehřátém másle po obou stranách opečeme jako minutku
3. Pak je vložíme do vymaštěného pekáčku, jejich povrch potřeme žampionovou směsí, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s vláčnou strouhankou a pokapeme máslem, ve kterém jsme kotlety opékali
4. Dáme do vyhřáté trouby a maso zapečeme tak, aby se sýr rozpustil a mírně zrůžověl.
Podáváme s dušeným hráškem a opékanými malými bramborami.
Poznámka:Vláčnou strouhanku získáme tak, když si den starou veku nastrouháme na hrubém struhadle.