REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí kari medailonky s přílohou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky telecí kýty, smažené, servírované s vařenými brambory promíchanými se špenátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gtelecí kýty
4 lžícesójové omáčky
2 lžícemedu
1 lžícekari koření
1 lžičkamletého pepře
1/2 lžičkycukru
sůl
olej na smažení
Na přílohu:
600 gbrambor
100 gčerstvého špenátu
1 ksjarní cibulky
voda na uvaření brambor
olej na opečení

Postup:

Příprava masa:
1. Omytou telecí kýtu nakrájíme na plátky, mírně ji naklepeme
2. Na oleji zpěníme kari, zalijeme sójovou omáčkou, vmícháme med, cukr a pepř, za stálého míchání povaříme a necháme vychladnout
3. Nachystané maso přelijeme studenou marinádou a necháme marinovat nejméně 30 minut
4. Marinované maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji, pak k masu přilijeme zbytek marinády, trochu horké vody a chvíli vše povaříme, dochutíme solí a pepřem.

Příprava přílohy:
1. Oloupané brambory povaříme v mírně osolené vodě asi 15 minut, pak je vytáhneme, nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
2. Očištěný a na proužky nakrájený špenát chvíli podusíme na 2-3 lžících vody, pak ho osolíme a smícháme s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy