Marinované plátky telecí kýty, smažené, servírované s vařenými brambory promíchanými se špenátem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | telecí kýty |
4 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | medu |
1 lžíce | kari koření |
1 lžička | mletého pepře |
1/2 lžičky | cukru |
sůl | |
olej na smažení | |
Na přílohu: | |
600 g | brambor |
100 g | čerstvého špenátu |
1 ks | jarní cibulky |
voda na uvaření brambor | |
olej na opečení |
Postup:
Příprava masa:
1. Omytou telecí kýtu nakrájíme na plátky, mírně ji naklepeme
2. Na oleji zpěníme kari, zalijeme sójovou omáčkou, vmícháme med, cukr a pepř, za stálého míchání povaříme a necháme vychladnout
3. Nachystané maso přelijeme studenou marinádou a necháme marinovat nejméně 30 minut
4. Marinované maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji, pak k masu přilijeme zbytek marinády, trochu horké vody a chvíli vše povaříme, dochutíme solí a pepřem.
Příprava přílohy:
1. Oloupané brambory povaříme v mírně osolené vodě asi 15 minut, pak je vytáhneme, nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
2. Očištěný a na proužky nakrájený špenát chvíli podusíme na 2-3 lžících vody, pak ho osolíme a smícháme s opečenými brambory.