REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tátův štrúdl z pomazánkového másla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept ze seriálu “Levně a chutně” reportéra Ládi Hrušky.


Ingredience:
1 vaničkapomazánkového másla (pomazánkového krému)
1 vaničkapolohrubé mouky
1 sáčekskořicového cukru
2 ksjablka
rozinky (mandle)
vejce na potření těsta
papír na pečení a mouka na pracovní plochu

Postup:

1. Vaničku pomazánkového másla vyklepneme do mísy, do kelímku nasypeme mouku, vysypeme ji k máslu, přidáme špetku soli, důkladně vše promícháme
2. Pracovní plochu poprášíme moukou, vyválíme plát silná asi 3 mm
3. Nastrouháme dvě jablka, která rozprostřeme po těstě (můžeme přidat i nadrobno nasekané oříšky)
4. Náplň posypeme skořicovým cukrem a přidáme rozinky
5. Těsto i s náplní zabalíme do tvaru závinu, opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení a a potřeme rozšlehaným vajíčkem (povrch ještě můžeme posypat mandlemi)
6. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy