REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatranský skopový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové maso nakrájené na kostky, dušené na cibuli s kořením, nakrájenou paprikou a rajčaty, servírované posypané nadrobno nakrájeným pórkem.


Ingredience:
600 gskopového masa
200 gsterilovaných rajčat
1 lžícemleté pálivé papriky
1 lžíce nadrobno nakrájeného pórku
5 lžicsádla
3 ksslovenské papriky
4 kscibule
1 kskrajíce chleba
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Skopové maso dobře očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostičky, omyté papriky zbavíme semínek, nakrájíme na menší kousky, rajčata slijeme a necháme okapat
2. Očištěný pórek nakrájený nadrobno osmahneme na sádle, přisypeme pálivou papriku a za stálého míchání ji orestujeme
3. Přidáme nakrájené maso, ze všech stran opečeme, zalijeme vodou, osolíme, dusíme pod pokličkou do poloměkka, pak přidáme nakrájené papriky, rajčata, zahustíme rozdrobeným chlebem, dochutíme solí, pepřem, zamícháme a dusíme doměkka.

Doporučení:

Guláš podáváme posypaný pórkem a s vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy