REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatranské kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotlety z krkovičky obložené anglickou slaninou, šunkou a sterilovaným lečem, zalité smetanou, zapečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kslibovější kotlety z krkovičky (žebírka nebo kýty)
4 ksplátky anglické slaniny
4 ksplátky šunky (šunkového salámu)
100 gstrouhaného tvrdého sýra
150 mlsladké smetany
sterilované lečo v oleji bez uzeniny
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a dochutíme pepřem
2. Na každou porci masa položíme po plátku anglické slaniny, šunky a lžíci sterilovaného leča
3. Připravené kotlety urovnáme na tukem pomazaný pekáč, posypeme je nastrouhaným sýrem, zalijeme smetanou
4. V troubě vyhřáté na 200-220 °C pokrm zapečeme zhruba 30 minut.

Doporučení:

K takto upravené kotletě se skvěle hodí bramborová kaše s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy