Kotlety z krkovičky obložené anglickou slaninou, šunkou a sterilovaným lečem, zalité smetanou, zapečené v troubě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | libovější kotlety z krkovičky (žebírka nebo kýty) |
4 ks | plátky anglické slaniny |
4 ks | plátky šunky (šunkového salámu) |
100 g | strouhaného tvrdého sýra |
150 ml | sladké smetany |
sterilované lečo v oleji bez uzeniny | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a dochutíme pepřem
2. Na každou porci masa položíme po plátku anglické slaniny, šunky a lžíci sterilovaného leča
3. Připravené kotlety urovnáme na tukem pomazaný pekáč, posypeme je nastrouhaným sýrem, zalijeme smetanou
4. V troubě vyhřáté na 200-220 °C pokrm zapečeme zhruba 30 minut.
K takto upravené kotletě se skvěle hodí bramborová kaše s kompotem.