REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatranková bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka připravená z polohrubé mouky, prášku do pečiva, cukru, tuku, čokoládových tatranek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
350 gpolohrubé mouky
250 gtuku na pečení
200 gmoučkového cukru
300 mlmléka
4 ksvajec
2 ksčokoládových tatranek
1 ksbalíčku prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Rozměklý tuk utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny, zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a pak přidáme nastrouhané čokoládové tatranky
2. Nakonec střídavě vmícháme prosátou polohrubnou mouku s práškem do pečiva a mléko
3. Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C dozlatava (asi 55 minut)
4. Bábovku necháme krátce vychladnout ve formě, potom ji vyklopíme, necháme úplně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy