REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarák z lilků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilek nebo také baklažán trochu jinak.


Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
3 kslilků
2 ksrajčat
4 ksstroužky česneku
2 lžícepálivé chilli omáčky
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkaworcesterové omáčky
1 lžičkabílého pepře
1 lžičkasoli

Postup:

1. Na kolečka pokrájené lilky posolíme z obou stran a necháme v misce 30 minut odležet (tak lilek zbavíme hořké chuti)
2. Po té kolečka lilku poskládáme na vymaštěný pekáč a v troubě pečeme při teplotě 180 °C cca 30 minut
3. Mezitím, co se nám lilek peče a pak chladne, prolisujeme rajská jablíčka přes síto
4. Prolisovanou dužinu rajčat a lilek promícháme spolu s olivovým olejem a rozetřeným česnekem, dochutíme solí, pepřem, pálivou chilli omáčkou a worcesterovou omáčkou
5. Podáváme na čerstvém na plátky nakrájeném rohlíku namazaném máslem.

Doporučení:

Není na škodu, použít jako podklad pro tuto pomazánku veku, nebo opečený toastový chléb.

Poznámka:

Jak zbavíme lilky nahořklé chuti: Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, která z obou stran osolíme a necháme 30 minut vypustit šťávu. Po té lilky opláchneme studenou vodou, vysušíme ubrouskem nebo čistou utěrkou a začneme co nejdříve lilek dále zpracovávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy