REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tartaletky s mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křehké koláčky plněné krémem, po upečení posypané cukrem, ozdobené mandarinkami.


Ingredience:
190 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
10 gtmavého kakaa
1/2 lžičkymletého kardamomu
1 ksvejce
Na krém:
120 gtřtinového cukru
100 gmascarpone
200 mlsmetany ke šlehání 40 %
160 mlvymačkané mandarinkové šťávy vyvařené na polovinu
10 ksžloutků
dřeň z 1/2 vanilkového lusku
strouhaná kůra ze 2 mandarinek
Na karamelovou krustu:
15 lžic třtinového cukru
Na ozdobu:
mandarinky

Postup:

1. Vejce s moučkovým cukrem vyšleháme, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, kakao, prosátou hladkou mouku, mletý kardamom, promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 3 hodiny v lednici odpočinout
2. Pak kousky těsta vtlačíme do formiček na tartaletky a dáme na 15 minut do mrazáku, potom dno těsta propícháme vidličkou a korpusy pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 15 minut
3. Do katrůlku nalijeme smetanu, přidáme třtinový cukr, vanilkovou dřeň, na jemno nastrouhanou mandarinkovou kůru, zredukovanou mandarinkovou šťávu, promícháme, přivedeme k varu, sundáme z tepla a do lehce zchladlé směsi vimícháme žloutky a mascarpone
4. Připravený krém rozdělíme do formiček a v troubě při 150 °C pečeme ještě asi 15-25 minut
5. Po upečení tartaletky vychladíme, povrch opatrně osušíme od kapek papírovým ubrouskem, posypeme je třtinovým cukrem a pomocí opalovací pistolky cukr zkaramelizujeme, nakonec ozdobíme mandarinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy