REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tartaletky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta plněné makovou náplní a meruňkami, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 20 kousků:
400 ghladké mouky
80 gmoučkového cukru
60 gmásla
30 gdroždí
150 mlmléka
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
strouhaná kůra z 1/2 ks citronu
vejce na potření
Na náplň:
150 gmletého máku
50 gcukru krupice
30 gmásla
50 mlmléka
1 ksžloutku
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
špetka mletého badyánu
špetka mletého zázvoru
kompotované meruňky

Postup:

1. Rozdrobené droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící hladké mouky i moučkového cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek
2. Do mísy dáme zbylou prosátou hladkou mouku i moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, zbylé mléko, kvásek, rozpuštěné máslo. vše promícháme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, pak těsto propracujeme a necháme ještě 30 minut kynout
3. Potom těsto rozválíme na plát silný 1 cm, vykrájíme z něho kolečka, vyložíme jimi formičky na tartaletky a okraje potřeme rozšlehaným vejcem
4. Na náplň svaříme mletý mák s mlékem, máslem, krupicovým cukrem a kořením, odstavíme z tepla a vmícháme žloutek, těsto potřeme připravenou náplní, doprostřed položíme meruňku a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Doporučení:

Kolem meruňky můžeme nastříkat sníh z bílku a cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy