Upečené korpusy plněné kakaovou šlehačkou a zdobené jahodami.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | hladké mouky |
150 g | másla |
60 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
Na náplň: | |
2 lžíce | krupicového cukru |
250 ml | smetany ke šlehání |
30 g | kakaa |
malé jahody na ozdobu |
Postup:
1. Nejlépe den předem si uvaříme smetanu s krupicovým cukrem a kakaem, necháme ji zchladnout a pak ji dáme do ledničky odležet
2. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, rozklepnuté vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet
3. Potom těsto rozdělíme na 8 kousků a vtlačíme je do formiček na tartaletky, na dně těsto propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, po upečení necháme korpusy krátce vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme na kovovou mřížku
4. Kakaovou smetanu vyšleháme do tuha, poté šlehačku rozdělíme do tartaletek a nahoru naskládáme očištěné jahody.