REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tartaletky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené korpusy plněné kakaovou šlehačkou a zdobené jahodami.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
150 gmásla
60 gmoučkového cukru
1 ksvejce
Na náplň:
2 lžícekrupicového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
30 gkakaa
malé jahody na ozdobu

Postup:

1. Nejlépe den předem si uvaříme smetanu s krupicovým cukrem a kakaem, necháme ji zchladnout a pak ji dáme do ledničky odležet
2. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, rozklepnuté vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet
3. Potom těsto rozdělíme na 8 kousků a vtlačíme je do formiček na tartaletky, na dně těsto propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, po upečení necháme korpusy krátce vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme na kovovou mřížku
4. Kakaovou smetanu vyšleháme do tuha, poté šlehačku rozdělíme do tartaletek a nahoru naskládáme očištěné jahody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy