Těstovinová příloha hlavně k masovým roládám.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
1 lžíce | cukru |
3 ks | vajec |
1 ks | menší cibule |
sůl |
Postup:
1. Prosátou mouku na vále spojíme s vejcem, mírně osolíme a toto husté těsto hněteme, až je hladké a suché
2. Těsto nakrájíme na menší nepravidelné kousky a necháme schnout
3. Oschlé kousky ustrouháme na hrubém struhadle 4. Rozházíme po plechu a necháme do příštího dne schnout
5. Druhý den strouhání ve vlahé troubě dosušíme
6. Na tuku zpěníme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme strouhání a lehce je opražíme
7. Přilijeme vodu, osolíme a přiklopené zvolna podusíme do změknutí.
Jako příloha k různým druhům masových rolád.