REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Székelský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z vepřového masa z plece, kysaného zelí, kysané smetany, cibule, kopru …


Ingredience:
400 gvepřového masa z plece
400 gkysaného zelí
500 gcibule
50 gsádla
250 mlkysané smetany
2-3 ksstroužky česneku
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžícehladké mouky
kopr
kmín
sůl
voda

Postup:

1. Na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, česnek utřený se solí, drcený kmín a dusíme ve vlastní šťávě
2. Později přidáme červenou papriku a podlijeme trochou horké vody
3. Později, když je maso téměř měkké, přidáme pokrájené kysané zelí a dodusíme
4. Nakonec přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, povaříme
5. Dle chuti dochutíme solí a přidáme nakrájený kopr.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy