Guláš připravený z vepřového masa z plece, kysaného zelí, kysané smetany, cibule, kopru …
Ingredience:
400 g | vepřového masa z plece |
400 g | kysaného zelí |
500 g | cibule |
50 g | sádla |
250 ml | kysané smetany |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžíce | hladké mouky |
kopr | |
kmín | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, česnek utřený se solí, drcený kmín a dusíme ve vlastní šťávě
2. Později přidáme červenou papriku a podlijeme trochou horké vody
3. Později, když je maso téměř měkké, přidáme pokrájené kysané zelí a dodusíme
4. Nakonec přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, povaříme
5. Dle chuti dochutíme solí a přidáme nakrájený kopr.
Podáváme s houskovým knedlíkem.