REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový salát s pomerančem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nakrájeného ementálu, nivy, šunkového salámu, pomeranče a červené papriky, podávaný s hlávkovým salátem, přelitý zálivkou.


Ingredience:
200 gementálu
100 gnivy
100 gšunkového salámu
1 ksčervené papriky
1 kspomeranče
1 kshlávkového salátu
pažitka
Na zálivku:
2 lžícemajonézy
1 lžícebílého jogurtu
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkacukru
mletý pepř

Postup:

1. Do mísy dáme na nudličky nakrájený ementál, přidáme na kostičky nakrájenou nivu, na menší kousky nakrájený šunkový salám, dílky oloupaného pomeranče, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, vše dobře promícháme a dáme vychladit
2. Majonézu promícháme s bílým jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a dochutíme mletým pepřem
3. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a položíme do misek
4. Na listy salátu rozdělíme sýrový salát, posypeme na drobno nasekanou pažitkou a přelijeme připravenou zálivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy