Ze čtyř druhů sýru, povařené kořenové zeleniny, majonézy, jogurtu, cukru, soli a citronové šťávy připravený svačinový salátek.
Ingredience:
50 g | goudy |
50 g | eidamu |
50 g | ementálu |
50 g | taveného sýra |
50 g | majonézy |
100 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
1/2 kelímku | bílého jogurtu |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
voda | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Kořenovou zeleninu uvaříme a rozkrájíme na kostičky nebo na proužky
2. Přidáme všechny sýry rozkrájené také na kostičky
3. Osolíme, zakápneme citronovou šťávou a podle chuti přisladíme
4. Nakonec lehce vmícháme majonézu spolu s bílým jogurtem.