Tato delikatesa by neměla chybět na žádném rautovém stole. Jde o pikantní pochutinu skvělou jen tak, servírovanou spolu s čerstvým pečivem a například nějakou studenou masovou mísou.
Ingredience:
1 sklenice | ve sladkokyselém nálevu nakládaných chilli papriček |
Na sýrovou pěnu: | |
1 kelímek | smetanového sýru Mascarpone (Ricotty) |
2-3 ks | stroužky česneku |
různé druhy bylinek (oregano, bazalka....) | |
trochu mléka na rozředění | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Z nakládaných chilli papriček slijeme nálev, ten si ponecháme, papričky necháme okapat, pak je opatrně zbavíme jadřinců a stopek
- Mascarpone vyšleháme s prolisovanými stroužky česneku a nasekanými bylinkami, pěnu ochutíme solí a pepřem
- Nejlépe pomocí nástavce a sáčku na cukroví plníme papričky sýrovou pěnou, opatrně je vkládáme zpět do sklenice
- Naplněné papričky zalijeme opět původním nálevem a necháme v lednici chvíli odpočinout.