REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy ze 4 druhů sýrů prokládaných anglickou slaninou a cibulí, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova. Z uvedené dávky uděláme 4 špízy kolem 20 cm dlouhé.


Ingredience:
200 gblaťáckého zlata
200 geidamu
200 gnivy
200 ganglické slaniny
4 kscibule
3 ksvejce
1 dlmléka
hladká mouka
strouhanka
olej
špejle na napíchání ingrediencí
200 gbalkánského sýra

Postup:

1. Sýry nakrájíme na větší kostičky, cibuli na kolečka, plátky slaniny přepůlíme
2. Kostky sýra napichujeme střídavě na špejle a prokládáme přeloženými plátky slaniny a kolečky cibule 3. Napíchané špízy obalíme v trojobalu (v mouce, v rozšlehaných vejcích smíchaných s mlékem a ve strouhance), nejlépe 2x, aby nám sýr nevytekl
4. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje nebo fritéze ze všech stran
5. Podáváme třeba s rozmarýnovými brambory a tatarskou omáčkou.

Doporučení:

Sýry můžeme použít takové, jaké máme v oblibě, například hermelín, uzený sýr, olomoucké tvarůžky, romadur …

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy