REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové makaróny podle táty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušeli jsme recept podle Martina Polačka, který uvařil v pořadu „Když vaří táta“. Je to skvělé a přitom jednoduché jídlo, jen kdyby ty sýry nebyly tak drahé.


Ingredience:
500 gtěstovin (kolínka, vrtule apod.)
250 gčedaru, nebo jiného tvrdého a tučného sýru
60 gparmazánu
200 mlsmetana ke šlehání
200 mlpolotučné mléka
mletý muškátový oříšek
kousek másla
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, řídíme se návodem na obalu, měly by být tzv. „al dente“, uvařené scedíme a necháme důkladně okapat v cedníku
2. Do hrnce nalijeme smetanu a mléko, postavíme ho na mírný zdroj tepla, přisypeme 2/
3 výše uvedeného množství nastrouhaného čedaru a 2/
3 nastrouhaného parmazánu (zbytek obou sýrů si necháme na finální zapečení!), směs dochutíme špetkou muškátového oříšku, pepřem a solí
3. Okapané těstoviny opatrně nasypeme do sýrové směsi, přidáme ještě kousek másla, zamícháme, hrnec sundáme ze zdroje tepla
4. Do zapékací misky vše přendáme, povrch zasypeme nastrouhanými zbytky sýrů, pokrm zapékáme v trouby vyhřáté na 200 °C asi 10 minut, nebo tak dlouho, až bude povrch pěkně zapečený dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy