Smažené syrníky z brambor, tvarůžků, vajec a dalších ingrediencí, skvělé k pivu nebo vínu.
Ingredience:
250 g | měkkého tvarohu |
150 g | polohrubé mouky |
100 g | olomouckých tvarůžků |
3 lžíce | dětské krupičky |
3 ks | větších vařených brambor |
2 ks | vajec |
špetka mletého pepře | |
špetka mletého kmínu | |
olej na smažení | |
mouka na pomoučení | |
špetka soli |
Postup:
1. Na vál na hrubo nastrouháme olomoucké tvarůžky a na jemno vařené brambory
2. Přidáme měkký tvaroh, vejce, ochutíme špetkou mletého pepře, kmínu, soli, vše promíchám a nakonec zahustíme dětskou krupičkou i polohrubou moukou
3. Potom vypracujeme těsto, z kterého na pomoučeném vále vyválíme silnější placku
4. Pak pomocí skleničky vykrájíme z placky kolečka, která smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.