REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarský sýrový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z vajec , vody a hladké mouky, obložený anglickou slaninou, dochucený kořením.


Ingredience:
200 gtučného tvrdého sýra
180 ghladké mouky
150 ganglické slaniny
130 gmásla
1/2 lsmetany
4 ksvajec
1 lžičkakypřícího prášku
4 lžícevody
muškátový květ
kajenský pepř
špetka cukru
mletý pepř
sůl
hladká mouka na vyválení

Postup:

1. Hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem a se solí, přidáme 120 g nadrobno pokrájeného másla a vše promneme
2. Potom ke směsi přidáme vodu a vše rychle zpracujeme v těsto
3. Rozválíme v kolo o průměru 30 cm, vyložíme jím dno a stěny středně velké koláčové formy (o průměru 26 cm), převislé okrajem odřízneme a těsto na dně formy propícháme vidličkou
4. Necháme je asi půl hodiny odležet v chladnu
5. Na plátky nakrájenou slaninu opečeme na pánvi (grilu) dokřupava a potom ji drobně nakrájíme
6. Vejce rozšleháme (nejlépe v mixéru) se smetanou, špetkou cukru a s kořením
7. Těsto tence potřeme rozehřátým máslem, poklademe slaninou, strouhaným sýrem a vše zalijeme vaječnou směsí
8. Potom dáme do dobře vyhřáté trouby, pečeme asi 10 minut, pak příkon tepla zmírníme a dopečeme, až nůž zabodnutý do středu koláče vytáhneme suchý
9. Koláč podáváme teplý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy