REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svítek kapustový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštění polévek.


Ingredience:
150 gkapusty
100 gstrouhanky
2 ksvajec
tuk
mléko
sůl,pepř,česnek

Postup:

1. Kapustu uvaříme a vymačkáme vodu
2. Umeleme ji či na jemno nakrájíme
3. Vajíčka zbavíme bílku, žloutek utřeme v misce s cca 30 g tuku
4. Bílek našleháme ruční metličkou
5. Zamícháme kapustu, tuk se žloutkem, strouhanku a trochu mléka a po té osolíme a okořeníme pepřem, přidáme rozetřený česnek (dle chuti 1-2 stroužky)
6. Nakonec vmícháme sníh. Pokud je těstíčko řídké, dohustíme trochou strouhanky
7. Pečeme na rozpáleném tuku v předem rozehřáté troubě
8. Nakrájíme na kousky a podáváme do polévky.

Doporučení:

– Do těsta lze přidat pečivový prášek, aby těsto jemně poposkočilo (nabralo objem).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy