REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svítek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vložka do polévek připravená z vajec, polohrubé mouky, nasekané petrželky a muškátového květu.


Ingredience:
3 ksvajec
3 lžíceprosáté polohrubé moluky
2 lžícenasekané petrželky
špetka muškátového květu
sůl
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Vejce rozklepneme, z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme mouku, muškátový květ, žloutky a petrželku, hmotu osolíme
2. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 5 minut, dozlatova
3. Svítek nakrájíme na obdélníčky a čerstvý používáme jako vložku do polévek, případně i omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy