Na pánvi zprudka opečená svíčková, zabalená do listového těsta spolu s houbovou směsí, upečená dozlatova.
Ingredience:
1 kg | hovězí svíčkové |
400 g | hub |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | strouhanky |
2 ks | šalotky |
1 ks | vejce na potření |
1 ks | listového těsta |
1/2 ks | červené papriky |
hrst čerstvé petrželky | |
hrst bylinek (rozmarýn, tymián, saturejka) | |
mouka na pomoučení | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme 1 lžící oleje a necháme chvíli v chladu odležet
2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupané na jemno nasekané šalotky, přidáme očištěné, na drobno nakrájené houby, očištěnou na menší kousky nakrájenou papriku, osolíme, opepříme, osmahneme a dusíme, dokud se neodpaří voda, nakonec vmícháme na jemno nasekané bylinky i petrželku a sundáme z tepla 3. V rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme svíčkovou a necháme zchladnout
4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, posypeme strouhankou, do středu po celé délce navršíme polovinu houbové směsi, na ni položíme maso a pokryjeme zbylou houbovou směsí, vše zabalíme jako závin a potřeme rozšlehaným vejcem
5. Přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 25 minut).
Jako přílohu podáváme krátce povařenou karotku prohřátou na másle s trochou cukru, soli a citronové šťávy.