REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková zapečená v listovém těstě spolu s houbovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečená svíčková, zabalená do listového těsta spolu s houbovou směsí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kghovězí svíčkové
400 ghub
3 lžíceolivového oleje
2 lžícestrouhanky
2 ksšalotky
1 ksvejce na potření
1 kslistového těsta
1/2 ksčervené papriky
hrst čerstvé petrželky
hrst bylinek (rozmarýn, tymián, saturejka)
mouka na pomoučení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme 1 lžící oleje a necháme chvíli v chladu odležet
2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupané na jemno nasekané šalotky, přidáme očištěné, na drobno nakrájené houby, očištěnou na menší kousky nakrájenou papriku, osolíme, opepříme, osmahneme a dusíme, dokud se neodpaří voda, nakonec vmícháme na jemno nasekané bylinky i petrželku a sundáme z tepla 3. V rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme svíčkovou a necháme zchladnout
4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, posypeme strouhankou, do středu po celé délce navršíme polovinu houbové směsi, na ni položíme maso a pokryjeme zbylou houbovou směsí, vše zabalíme jako závin a potřeme rozšlehaným vejcem
5. Přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 25 minut).

Doporučení:

Jako přílohu podáváme krátce povařenou karotku prohřátou na másle s trochou cukru, soli a citronové šťávy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy