REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková z hovězího zadního

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní opečené, pak podušené spolu se zeleninou, servírované nakrájené na plátky přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
700 ghovězího masa zadního
250 gmrkve
150 gceleru
100 gkořenové petržele
100 gkysané smetany
50 gcibule
7 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
3 ksbobkového listu
50 mlrostlinného oleje
2 lžícetřtinového cukru
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžíceocta
mletý pepř
citronová šťáva
voda
sůl
plátky citronu na ozdobení
brusinková zavařenina na ozdobení

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, mrkev, celer i petržel oloupeme a nakrájíme na kostky
2. Očištěné maso osolíme, opepříme, v kastrolu na rozehřátém oleji opečeme a vyndáme
3. Ve výpeku orestujeme mrkev, celer i petržel, přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, pak přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat a vše ochutíme hořčicí i octem
4. Základ omáčky zředíme vodou, přidáme celé koření zabalené v gáze, dáme zpět maso a dusíme pod pokličkou doměkka
5. Měkké maso i gázu s kořením vyndáme, ze základu vydusíme přebytečnou tekutinu a pak rozmixujeme
6. Do omáčky vmícháme smetanu, povaříme, dochutíme solí a citronovou šťávou
7. Svíčkovou podáváme s knedlíkem, plátkem citronu a brusinkami.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy