REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková z hovězího zadního

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní opečené, pak podušené spolu se zeleninou, servírované nakrájené na plátky přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
700 ghovězího masa zadního
250 gmrkve
150 gceleru
100 gkořenové petržele
100 gkysané smetany
50 gcibule
7 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
3 ksbobkového listu
50 mlrostlinného oleje
2 lžícetřtinového cukru
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžíceocta
mletý pepř
citronová šťáva
voda
sůl
plátky citronu na ozdobení
brusinková zavařenina na ozdobení

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, mrkev, celer i petržel oloupeme a nakrájíme na kostky
2. Očištěné maso osolíme, opepříme, v kastrolu na rozehřátém oleji opečeme a vyndáme
3. Ve výpeku orestujeme mrkev, celer i petržel, přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, pak přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat a vše ochutíme hořčicí i octem
4. Základ omáčky zředíme vodou, přidáme celé koření zabalené v gáze, dáme zpět maso a dusíme pod pokličkou doměkka
5. Měkké maso i gázu s kořením vyndáme, ze základu vydusíme přebytečnou tekutinu a pak rozmixujeme
6. Do omáčky vmícháme smetanu, povaříme, dochutíme solí a citronovou šťávou
7. Svíčkovou podáváme s knedlíkem, plátkem citronu a brusinkami.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy