Minutka ze svíčkové, koření, rajského protlaku, másla, citrónové šťávy a smetany.
Ingredience:
1 kg | pravé svíčkové |
2 dcl | smetany |
1/2 dcl | rajského protlaku |
1 lžíce | másla |
1 lžička | citrónové šťávy |
1 ks | cibule |
sůl | |
mletý černý pepř | |
haldká mouka | |
voda | |
tuk |
Postup:
1. Pravou svíčkovou opláchneme a zbavíme případných blan
2. Nakrájíme ji na menší nudle, opepříme a osolíme
3. Připravené maso zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně krátce podusíme
4. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a mírně podlijeme vodou
5. Přidáme rajský protlak, smetanu máslo a šťávu z citrónu, vše pečlivě promícháme a dusíme 15-20 minut.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo brambory.