Minutka ze svíčkové, koření, rajského protlaku, másla, citrónové šťávy a smetany.
Ingredience:
500-600 g | pravé hovězí svíčkové |
2 dcl | smetany |
1 ks | cibule |
1/2 dcl | rajského protlaku |
1 lžíce | másla |
1 lžička | citrónové šťávy |
mletý černý pepř | |
haldká mouka | |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
- Pravou svíčkovou opláchneme a zbavíme případných blan, pak ji nakrájíme na menší nudličky, ty opepříme a osolíme.
- Připravené maso zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně krátce podusíme.
- Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a mírně podlijeme vodou.
- Přidáme rajský protlak, smetanu máslo a šťávu z citrónu, vše pečlivě promícháme a dusíme 15-20 minut.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo různě upravené brambory, například hranolky, ameriky…
Poznámka:V některých receptech se Stroganov ještě doplňuje o plátky žampionů a nudličky kyselé okurky, také dochucuje worchesterskou omáčkou.