REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková po stroganovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka ze svíčkové, koření, rajského protlaku, másla, citrónové šťávy a smetany.


Ingredience:
1 kgpravé svíčkové
2 dclsmetany
1/2 dclrajského protlaku
1 lžícemásla
1 lžičkacitrónové šťávy
1 kscibule
sůl
mletý černý pepř
haldká mouka
voda
tuk

Postup:

1. Pravou svíčkovou opláchneme a zbavíme případných blan
2. Nakrájíme ji na menší nudle, opepříme a osolíme
3. Připravené maso zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně krátce podusíme
4. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a mírně podlijeme vodou
5. Přidáme rajský protlak, smetanu máslo a šťávu z citrónu, vše pečlivě promícháme a dusíme 15-20 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy