REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký koláč plněný švestkami, servírovaný posypaný pomletým mákem smíchaným s cukrem, pokapaný rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 gšvestek
250 gpolohrubé mouky
80 gmásla
8 lžicstudené vody
2 lžícemoučkového cukru
2 lžícemáku
1 lžícecukru krupice
1,5 lžícerozpuštěného másla na pokapání
2 lžičkyocta
1 balíčekvanilinového cukru
mouka na vál
špetka soli
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Do polohrubé mouky přidáme sůl, krupicový i vanilinový cukr, změklé nastrouhané máslo, vodu, ocet a vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky
2. Omyté švestky vypeckujeme a umletý mák smícháme s moučkovým cukrem
3. Na pomoučeném vále vyválíme těsto do tvaru i velikosti formy, kterou vytřeme tukem a těsto upravíme tak, aby nad dno formy přesahoval nízký okraj, poklademe rozčtvrcenými švestkami řezem nahoru
4. Posypeme cukrem s mákem, pokapeme rozpuštěným máslem, dáme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy