REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové větrníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené větrníky z odpalovaného těsta, vychladlé překrojené a naplněné šlehačkovou náplní a švestkami.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
Na těsto:
250 ghladké mouky
300 mlvody
125 mloleje
4 ksvejce
moučkový cukr na posypání
sůl
Na šlehačkovou náplň:
250 mlsmetany na šlehání
80 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
šťáva z 1 ks cutrónu
Na dohotovení:
350 gšvestek
70 gkrupicového cukru
100 mlvody

Postup:

1. Do hrnce nalijeme 300 ml vody a olej, přidáme špetku soli, přivedeme k varu
2. Do vroucí vody nasypeme všechnu mouku a vymícháme hladkou hmotu, hrnce odstavíme ze zdroje tepla a hroudu těsta necháme vychladnout
3. Do těsta postupně zapracujeme všechna vejce
4. Vyrobené těsto dáme do cukrářského sáčku (zdobítka) s hvězdicovou koncovkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pusinky
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C tak 15 minut dorůžova (troubu rozhodně neotevíráme nejméně prvních 5 minut), necháme vychladnout
6. Příprava náplně; vyšleháme ze smetany, moučkového i vanilkového cukru a citronové šťávy tuhou šlehačku
7. Omyté a vypeckované švestky dáme do hrnce, podlijeme je 100 ml vody, osladíme a krátce podusíme, necháme vychladnout
8. Větrníky vodorovně rozkrojíme, spodní díly potřeme vrstvou šlehačky, poklademe podušenými švestkami, zakryjeme vrchními díly, pocukrované nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy