REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové koláčky s makovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta plněné švestkou, posypané makovou drobenkou, upečené dorůžova, podávané posypané cukrem.


Ingredience:
700 gšvestek
500 gpolohrubé mouky
100 gtuku
100 gcukru
30 gdroždí
2 ksžloutků
2,5 dl (asi)mléka
špetka soli
mouka na vál
moučkový cukr na posypání
vejce na potření
Maková drobenka:
5 lžicmásla
100 gcukru krupice
60 gmletého máku
50 gpolohrubé mouky

Postup:

1. Rozdrobené droždí a špetku polohrubé mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Prosátou polohrubou mouku smícháme s cukrem a solí, přidáme žloutky, změklý tuk, kvásek, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout
3. Na drobenku smícháme krupicový cukr s mletým mákem, polohrubou moukou, změklým máslem a vše dobře promneme prsty
4. Z vykynutého těsta pomocí lžíce vykrajujeme stejné kousky, které na pomoučeném vále zakulatíme a vytvarujeme z nich koláčky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem
5. Do středu každého koláčku uděláme důlek, který naplníme vypeckovanou švestkou a posypeme makovou drobenkou, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova, pak hotové koláčky pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy