REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové koláčky s makovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta plněné švestkou, posypané makovou drobenkou, upečené dorůžova, podávané posypané cukrem.


Ingredience:
700 gšvestek
500 gpolohrubé mouky
100 gtuku
100 gcukru
30 gdroždí
2 ksžloutků
2,5 dl (asi)mléka
špetka soli
mouka na vál
moučkový cukr na posypání
vejce na potření
Maková drobenka:
5 lžicmásla
100 gcukru krupice
60 gmletého máku
50 gpolohrubé mouky

Postup:

1. Rozdrobené droždí a špetku polohrubé mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Prosátou polohrubou mouku smícháme s cukrem a solí, přidáme žloutky, změklý tuk, kvásek, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout
3. Na drobenku smícháme krupicový cukr s mletým mákem, polohrubou moukou, změklým máslem a vše dobře promneme prsty
4. Z vykynutého těsta pomocí lžíce vykrajujeme stejné kousky, které na pomoučeném vále zakulatíme a vytvarujeme z nich koláčky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem
5. Do středu každého koláčku uděláme důlek, který naplníme vypeckovanou švestkou a posypeme makovou drobenkou, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova, pak hotové koláčky pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy