REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z bramborového těsta plněné švestkami, servírované posypané strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, polité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
Na těsto:
800 gbrambor
650 gčerstvých nebo zmražených švestek
250 ghrubé mouky
70 gkrupice
1 ksvejce
sůl
Na posypání:
200 gtvrdého tvarohu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla

Postup:

1. Brambory opereme, uvaříme ve slupce, prochladlé oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Dáme do mísy, přidáme vejce, špetku soli, krupici, hrubou mouku a vypracujeme vláčné, ale tužší těsto, které rozválíme na plát
3. Těsto nakrájíme na čtverečky (velké asi 6 cm), doprostřed každého klademe švestku, kterou zabalíme a pomoučenýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky
4. Zavaříme je do mírně osolené vody a na středním plameni vaříme podle velikosti asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu
5. Hotové knedlíky vyjmeme dírkovanou naběračkou a podáváme posypané strouhaným tvarohem i moučkovým cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Můžeme podávat i s opraženou strouhankou nebo grankem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy