REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky tvarohové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce knedlíků z tvarohového těsta, plněných švestkami, posypaných strouhaným tvarohem a cukrem, omaštěných rozpuštěným máslem.


Ingredience:
600 gšvestky čerstvé nebo kompotové
450 ghrubé mouky
150 gměkkého tvarohu
150 gmléka
50 gmásla do těsta
3 ksvajec
voda na uvaření knedlíků
sůl
Na posypání:
150 gtvrdého strouhaného tvarohu
150 gcukru moučka
150 gmásla

Postup:

1. Změklé máslo vyšleháme, přidáme k němu vejce, sůl, prolisovaný měkký tvaroh a větší část mléka
2. Směs pečlivě rozmícháme, přidáme prosátou hrubou mouku (trochu mouky si necháme na vyválení těsta), přilijeme zbytek mléka a zpracujeme vláčné těsto
3. Těsto vyválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce 4×4 cm, na ně naklademe opláchnuté a otřené švestky a pečlivě zabalíme knedlíky
4. Knedlíky pak vkládáme do vařící, mírně osolené vody a zvolna vaříme (krátce po zavaření je opatrně zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu)
5. Při servírování okapaných knedlíků jednotlivé porce posypeme jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy