Klasický recept na bublaninu se sezónním ovocem, ale v BIO kvalitě. Bublanina plná švestek patří tradičně k sladkým moučníkům pečeným v druhé polovině léta. Už jste si letos doma upekli švestkovou bublaninu?
Ingredience:
asi 450 g | vyloupaných bio švestek |
40 g | bio bramborového škrobu |
1 hrnek | bio polohrubé mouky |
1/2 hrnku | bio třtinového cukru |
1/2 hrnku | bio rostlinného oleje |
4 lžíce | bio mléka |
1 lžička | bio prášku do pečiva |
2 ks | bio vejce |
Postup:
- Ovoce omyjte a vypeckujte.
- Do mísy přidejte postupně vejce, cukr a olej. Směs umíchejte do pěny. Následně přilijte mléko, přisypejte mouku s kypřicím práškem a bramborovým škrobem. Dobře zamíchejte.
- Poté so připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem.
- Z mouky, cukru a másla prsty nachystejte drobenku. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Nahoru přidejte ovoce.
- Posypte drobenkou a pečte asi půl hodiny na 180 stupňů.
Recept k článku: Pestré ovoce plné vitamínů je konečně tady. Inspirujte se sladkými recepty se švestkami a jablky