Naklepané hovězí roštěnky potřené sardelovou pastou, okořeněné, poprášené moukou, zprudka opečené na sádle z obou stran, pak podušené spolu s orestovanou slaninou a cibulí, omáčka dochucená hořčicí, smetanou a kapary.
Ingredience:
pepř | |
sádlo | |
hladká mouka | |
sardelová pasta | |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
50 g | kapary |
50 g | slaniny |
500-600 g | hovězí roštěnky |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky naklepeme, okraje nakrojíme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a poprášíme hladkou moukou
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku a slaninu, vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran
3. Po osmahnutí zalijeme vodou, přidáme hořčici a dusíme, až jsou roštěnky měkké
4. Vodu necháme vysmahnout, podlijeme smetanou, přidáme kapary a ještě 5 minut povaříme, omáčka musí být pikantně nakyslá.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka:Recept i s fotkou nám poslal: Dalibor Marounek