REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané hovězí roštěnky potřené sardelovou pastou, okořeněné, poprášené moukou, zprudka opečené na sádle z obou stran, pak podušené spolu s orestovanou slaninou a cibulí, omáčka dochucená hořčicí, smetanou a kapary.


Ingredience:
pepř
sádlo
hladká mouka
sardelová pasta
2 lžíceplnotučné hořčice
50 gkapary
50 gslaniny
500-600 ghovězí roštěnky
sůl

Postup:

1. Roštěnky naklepeme, okraje nakrojíme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a poprášíme hladkou moukou
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku a slaninu, vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran
3. Po osmahnutí zalijeme vodou, přidáme hořčici a dusíme, až jsou roštěnky měkké
4. Vodu necháme vysmahnout, podlijeme smetanou, přidáme kapary a ještě 5 minut povaříme, omáčka musí být pikantně nakyslá.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy