REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční cacarka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeská bílá polévka z kysaného zelí, smetany, klobásy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gkysaného zelí
200 gklobásy (slovácké)
60 ganglické slaniny
60 ghladké mouky
1,5 lvody
1/4 lkyselé smetany
1/8 lláku ze zelí
1 hrstsušených hub
kostka cukru
bobkový list
masox
pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme vyškvařit rozkrájenou slaninu, pak ji zaprášíme moukou a umícháme zlatavou jíšku
2. Jíšku zalijeme vodou, přidáme pokrájené zelí i s lákem, všechno koření, oprané, zvlášť podušené houby, kousek masoxu a sůl
3. Polévku vaříme za občasného zamíchání 20 minut
4. V této fázi přidáme do polévky na kolečka nakrájenou klobásu, necháme ji chvíli prohřát
5. Polévku zjemníme rozkverlanou smetanou a už nevaříme
6. Nakonec z kostky cukru a půl kávové lžičky vody připravíme v plechovém hrnečku karamel, který vlijeme do polévky a zamícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy