Plátky lososa potřené wasabi, pokladené vařenou rýží a plátky řasy.
Ingredience:
330 g | suši rýže |
200 g | plátků uzeného lososa |
435 ml | vody |
1 lžička | wasabi |
2 ks | plátů řasy nori |
Směs na přelití: | |
2 lžičky | soli |
2 lžíce | cukru krupice |
60 ml | rýžového vinného octa |
Postup:
1. Pod tekoucí vodou 5 minut proplachujeme rýži, potom ji dáme do hrnce, zalijeme vodou, přiklopené přivedeme k varu a necháme 10 minut vařit, poté sundáme z tepla, necháme ještě 10 minut stát, pak přendáme do keramické mísy
2. Rýžový vinný ocet smícháme s krupicovým cukrem a solí, zahřejeme, aby se vše rozpustilo a připravenou směsí přelijeme rýži, kterou promícháváme 5 minut, aby rýže částečně zchladla
3. Mísu o rozměrech 20×30 cm vyložíme potravinářskou fólií, dno vyskládáme plátky lososa, pomažeme je wasabi, na vrch přitlačíme rýži, na ni dáme pláty řasy nori, překryjeme fólií a zatížíme
4. Dáme na 1 hodinu do lednice a servírujeme pokrájené se sójovou omáčkou.