REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušený hrášek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z alternativ uchování čerstvého hrášku, jeho usušením.


Ingredience:
mladý hrášek
voda
dóza na uskladnění
sušička nebo mírně pootevřená trouba

Postup:

1. Mladý loupaný hrášek roztřídíme podle velikosti, 5 minut ho povaříme ve vodě
2. Hrášek zcedíme, ochladíme studenou vodou a necháme důkladně okapat
3. Sušíme v jedné vrstvě při teplotě 60-70 °C
4. Usušený hrášek uchováme nejlépe v umělohmotné dóze.

Doporučení:

Takto usušený hrášek můžeme použít do polévek a omáček.

Poznámka:

Sušený hrách chutná jako čerstvý, když se nechá zhruba 24 hodin namočený ve vodě a dalších 24 hodin bez vody naklíčit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy