Chlebové sendviče potřené dijonskou hořčicí, plněné strouhaným sýrem a šunkou, opečené dozlatova.
Ingredience:
200 g | šunky |
50 g | másla |
70 g | strouhaného ementálu |
250 ml | mléka |
1 lžíce | hladké mouky |
8 ks | plátků chleba bez kůrky |
dijonské hořčice |
Postup:
1. V pánvi na mírném plameni rozpustíme 30 g másla, přidáme hladkou mouku a opékáme 1-2 minuty do světlé jíšky
2. Pak postupně přilijeme mléko, vsypeme 30 g na jemno nastrouhaného ementálu a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty, dokud směs nezhoustne a dáme stranou
3. Polovinu chlebů potřeme dijonskou hořčicí, posypeme zbylým strouhaným sýrem, poklademe plátky šunky, zbylé chleby namočíme do sýrového bešamelu a přiklopíme jimi chleby se šunkou
4. Nakonec sendviče namažeme z obou stran změklým máslem, opečeme po obou stranách dozlatova (zhruba 2-3 minuty z každé strany) a podáváme.