REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkovo-sýrové sendviče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebové sendviče potřené dijonskou hořčicí, plněné strouhaným sýrem a šunkou, opečené dozlatova.


Ingredience:
200 gšunky
50 gmásla
70 gstrouhaného ementálu
250 mlmléka
1 lžícehladké mouky
8 ksplátků chleba bez kůrky
dijonské hořčice

Postup:

1. V pánvi na mírném plameni rozpustíme 30 g másla, přidáme hladkou mouku a opékáme 1-2 minuty do světlé jíšky
2. Pak postupně přilijeme mléko, vsypeme 30 g na jemno nastrouhaného ementálu a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty, dokud směs nezhoustne a dáme stranou
3. Polovinu chlebů potřeme dijonskou hořčicí, posypeme zbylým strouhaným sýrem, poklademe plátky šunky, zbylé chleby namočíme do sýrového bešamelu a přiklopíme jimi chleby se šunkou
4. Nakonec sendviče namažeme z obou stran změklým máslem, opečeme po obou stranách dozlatova (zhruba 2-3 minuty z každé strany) a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy