REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sumec po lužnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné filety ze sumce krátce zapečené v troubě se směsí česneku, tymiánu a cibule. Nakonec posypané petrželovou natí.


Ingredience:
750 gfiletů ze sumce
4 ksstroužku česneku
1 kscibule
5 cloleje
petrželka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Z masa odstraníme kůži, podkožní tuk, kosti a nakrájíme na filety
2. Olej smícháme s utřeným česnekem, pepřem a tymiánem
3. Nakrájené filety osolíme, naskládáme do zapékací misky nebo pekáče, potřeme směsí a posypeme kolečky cibule
4. Pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě na 190 °C
5. Porce ryby na talíři posypeme petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s pečenými brambory a zeleninovou oblohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy