REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sumec na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Citronem pokapané, pak odleželé filety ze sumce, upečené v troubě spolu s pokrájeno zeleninou, ochucené kořením a máslem.


Ingredience:
1 kgsumce
2 ksrajčata
1 ksmenší cuketa
1 ksčervená paprika
1 kskousek celeru
1 kscibule
sušená petrželka
citronová šťáva
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Z masa odstraníme kůži, kosti nařežeme, filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinou
2. Filety osušíme, přendáme do pekáče, posypeme sušenou petrželkou, opepříme, poklademe nakrájenou zeleninou, přidáme vločky másla a dáme péct do troruby vyhřáté na 190-200 °C na 45-50 minut
3. Podáváme například s opečenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy