REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský šmorn

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem uvařené brambory, nastrouhané, smíchané s krupičkou, máslem a mlékem. Je to rychlá, zdravá večeře.


Ingredience:
14 ksstředně velkých brambor
0,5 lkrupičky
0,5 lmléka
100 gmásla
brusinkový nebo jiný aromatický kompot
sůl

Postup:

1. Den předem uvařené brambory oloupáme, rozstrouháme je na křenovém struhadle, osolíme
2. Na vále promícháme brambory s hrubou krupičkou konečky prstů, až se utvoří žmolky
3. Do pekáče s rozškvařeným máslem vysypeme tento šmorn, který plochou lopatkou obracíme, zapékáme v troubě za stálého promíchávání, až je růžový a sypký
4. Zalijeme jej mlékem, převracíme lopatkou, až se všechno mléko vsákne a šmorn je opět sypký
5. Servírujeme jej s brusinkovým nebo jiným aromatickým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy