Den předem uvařené brambory, nastrouhané, smíchané s krupičkou, máslem a mlékem. Je to rychlá, zdravá večeře.
Ingredience:
14 ks | středně velkých brambor |
0,5 l | krupičky |
0,5 l | mléka |
100 g | másla |
brusinkový nebo jiný aromatický kompot | |
sůl |
Postup:
1. Den předem uvařené brambory oloupáme, rozstrouháme je na křenovém struhadle, osolíme
2. Na vále promícháme brambory s hrubou krupičkou konečky prstů, až se utvoří žmolky
3. Do pekáče s rozškvařeným máslem vysypeme tento šmorn, který plochou lopatkou obracíme, zapékáme v troubě za stálého promíchávání, až je růžový a sypký
4. Zalijeme jej mlékem, převracíme lopatkou, až se všechno mléko vsákne a šmorn je opět sypký
5. Servírujeme jej s brusinkovým nebo jiným aromatickým kompotem.