REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský králík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík upečený na kořenové zelenině, servírovaný po porcích spolu s podušeným špenátem. Jako další přílohu lze servírovat různě upravené brambory, zelné placky a pod.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
1 kscelý králík
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
1 ksbobkové listy
6 kszrnek černého pepře
4 ksstroužky česneku
2 baleníšpenátu
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkakmínu
kořenová zelenina (mrkev, petržel…)
máslo
sůl

Postup:
  1. Králíka potřete česnekem utřeným se solí a máslem, vložte do pekáče společně s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovými listy, podlijte 1 dl horké vody a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče
  2. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C půl hodiny, poté potřete výpekem a pokračujete v pečení při mírnější teplotě dalších 20 minut, na posledních 15 minut odstraňte alobal nebo víko
  3. Na oleji zpěňte cibulku, po jejím zezlátnutí přidejte nakrájený stroužek česneku a osmahněte, přidejte špenát a duste, dochuťe pepřem a solí.
Doporučení:

Přílohou mohou být zelné placky.

Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy