REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský bochánek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký mazanec vhodný jako moučník ke kávě či čaji.


Ingredience:
800 gpolohrubé mouky
150 gmásla
100 gvyloupaných bukvicových jadérek
100 gpráškového cukru
100 grozinek
4 gdroždí
2 ksvejce
2,5 dlmléka
2 lžičkyšvestkových jadérek
rum
sůl

Postup:

1. Z části mléka, mouky a cukru připravíme přidáním droždí kvásek
2. Vmícháme zbývající mouku, cukr, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout
3. Vyválíme mazanec, do něhož vmícháme rozinky a mletá bukvicová a švestková jádra
4. Před pečením, které trvá asi 50 minut, potřeme bochánek smetanou, po upečení máslem
5. Ještě horký bochánek pocukrujeme, necháme vystydnout, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo k čaji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy