REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená jahodová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jahod, cukru a bílého vína.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gjahod
100 gcukru
20 gškrobové moučky
4 dlbílého vína
4 dlvody
špetka soli
piškoty

Postup:

1. Očištěné jahody rozkrojíme na půlky, posypeme polovinou dávky cukru a vychladíme
2. Vodu smícháme se škrobovou moučkou, špetkou soli a zbývajícím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu a 2 minuty povaříme
3. Krém odstavíme z plotýnky, do trochu vychladlého nalijeme víno, vychladíme a nalijeme na jahody
4. Podáváme s piškoty.

Doporučení:

Polévku můžeme připravit i z jiného druhu ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy