REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strouhaný koláč bez pečení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak tenhle sladký dezert zvládne úplně každý, je hotový za pár minut, přitom výsledek je ohromující! Podává se dobře vychlazený, pak je osvěžující stejně jako zmrzlina.


Ingredience:
400 gmáslových sušenek
120 gmásla
Na náplň:
250 gmascarpone
150 gjahod (malin, rybízu, ostružin ...)
120 gsmetany na šlehání
100 gmoučkového cukru

Postup:
  1. Máslo necháme rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na vhodném zdroji tepla v kastrůlku, sušenky rozdrtíme například pomocí igelitového sáčku a valečku na těsto, ale můžeme použít i mixér
  2. Rozpuštěné máslo smícháme s rozdrcenými sušenkami, vypracujeme hmotu, kterou rozdělíme na dvě stejné části
  3. Jednu polovinu hmoty vmáčkneme do vhodné formy na koláč vyloženou papírem na pečení, tu dáme do lednice vychladit, druhou část dáme také do lednice jen tak, zatím nijak upravenou
  4. Připravíme si náplň; ze smetany vyšleháme šlehačku, smícháme mascarpone s cukrem, spojením obou vytvoříme krém, do kterého nakonec zamícháme ovoce
  5. Z lednice vytáhneme formu se sušenkovým základem, na ten navrstvíme krém s ovocem, na povrch koláče nastrouháme, či nadrobíme, druhou část sušenkové hmoty
  6. Necháme v lednici ztuhnout, před servírováním můžeme ještě koláč posypat moučkovým cukrem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy